Censureert Telenet ?

cowboy_film_fan
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Locatie: Brecht

Censureert Telenet ?

Berichtdoor cowboy_film_fan » 25 Jun 2017, 20:57

Ik vond dit artikel van een fransman die een 3D model van izchzelf heeft gemaakt en dat vervolgens heeft omgewerkt tot een bruikbare pasfoto.
http://hackaday.com/2017/06/24/fake-you ... he-3d-way/
Hij heeft er ook een ID kaart mee angevraagd en dat is gelukt.
Echter meer informatie is niet beschik baar de website is "geschorst" maar door wie? doet Telenet dat? in opdracht van wie? krijgen we hier chinese toestanden?
[img]
Screen Shot 2017-06-25 at 21.45.37.png
[/img]

jnsvr
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 818
Lid geworden op: 29 Jun 2014

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor jnsvr » 25 Jun 2017, 21:05

Als ik verder klik via zowel Wifi als mobiel krijg ik die melding, dus lijkt op een hoger niveau te zijn dan de operator zelf.
Lijkt me niet 'door' Telenet te zijn.

Er naar pingen levert ook weinig op
~ ❯❯❯ ping www.raphaelfabre.com
PING raphaelfabre.com (213.186.33.3): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0
Request timeout for icmp_seq 1
Request timeout for icmp_seq 2

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1058
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor Sinna » 25 Jun 2017, 21:12

Ik zou het niet te ver zoeken. Wellicht heeft de website teveel trafiek te verwerken gekregen en staat die daarom tijdelijk suspended.
Computer(k)nul

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1276
Lid geworden op: 27 Okt 2014

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor BertG3 » 25 Jun 2017, 21:18

Ik kan de website perfect bezoeken (Scarlet)

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 886
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor MaT » 25 Jun 2017, 21:18

Ik kan hem gewoon bereiken hoor.
hacakday.png
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

cowboy_film_fan
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 04 Sep 2008
Locatie: Brecht

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor cowboy_film_fan » 25 Jun 2017, 21:21

Hey Mat, Hackaday is niet geblokkeerd, het is Raphaelfabre.com die geblokkeerd is

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 886
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor MaT » 25 Jun 2017, 21:32

Oops, ik ging ervan uit dat het de link was die je niet kon bereiken.
www.raphaelfabre.com is ook hier niet bereikbaar, geen telenet.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 442
Lid geworden op: 10 Jan 2014

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor blaatpraat » 25 Jun 2017, 21:55

In de source code zie ik verwijzingen naar OVH.
Vermoedelijk hebben zij de hosting dus gesuspend.
Teveel bandbreedte verbruikt? Of getipt over mogelijk illegale zaken? Ik vermoed het eerste...

boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 01 Apr 2009

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor boulder » 25 Jun 2017, 21:56

MaT schreef:Oops, ik ging ervan uit dat het de link was die je niet kon bereiken.
http://www.raphaelfabre.com is ook hier niet bereikbaar, geen telenet.
Hier bij Proximus, zelfde foutmelding.
Dus inderdaad op een ander niveau.
Kan het niet gewoon zijn dat iemand klacht heeft ingediend?
Ik denk dat tegenwoordig de providers veel rapper daarop ingegaan, uit schrik voor rechtszaken.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2913
Lid geworden op: 12 Jan 2006

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor ub4b » 25 Jun 2017, 22:10

Volgens mij het enige wat telenet censureert zijn websites die door de overheid "verboden zijn", en via vervalsing van DNS record (valsheid in geschrifte) naar de STOP pagina worden omgeleid.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25924
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor r2504 » 26 Jun 2017, 08:06

ub4b schreef:en via vervalsing van DNS record (valsheid in geschrifte)
Aangezien dit via gerechtelijk bevel is kan je moeilijk spreken van valsheid in geschrifte... maar we zijn dit soort uitspraken wel gewoon van je :roll:

crackjack
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 25 Okt 2015

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor crackjack » 26 Jun 2017, 08:27

https://www.whois.com/whois/raphaelfabre.com

site staat dus bij OVH
ik zie bij Updated Date: 2016-06-25
exact een jaar geleden, misschien heeft hij zijn jaarlijkse betaling nog niet gedaan 8)

Gebruikersavatar
Block
Erelid
Erelid
Berichten: 1392
Lid geworden op: 31 Jul 2005

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor Block » 26 Jun 2017, 08:28

Ik denk ook dat het de traffic is die hem de das om doet. Als jij bijvoorbeeld met je telenet-account een website aanmaakt, gaat die er na 2,5 gig traffic per maand ook op rood.

Ik kan me wel inbeelden dat die site veel hoge resolutie-foto's heeft en dan ben je daar behoorlijk snel.

https://www2.telenet.be/nl/klantenservi ... dragscode/
Scarlet one

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5549
Lid geworden op: 28 Jan 2012

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor ITnetadmin » 26 Jun 2017, 09:56

Offtopic:
Ik vraag me af hoe ze dat DNS misbruiken (dat blijft het uiteindelijk wel, technisch gezien) gaan doen eenmaal DNS volledig encrypted verloopt met DNSSEC.
Laatst gewijzigd door ITnetadmin op 26 Jun 2017, 10:09, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 518
Lid geworden op: 20 Okt 2008

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor James. » 26 Jun 2017, 10:06

DNSSEC gaat toch niet primair over het encrypteren van DNS requests, maar eerder over het verzekeren dat uw request goed is ontvangen en door de juiste entiteit is beantwoord geweest?

crackjack
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 25 Okt 2015

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor crackjack » 26 Jun 2017, 10:08

Als jij de DNS servers van Telenet (of diegene die de blocklist gebruikt) gebruikt, zal dat nog altijd geblokkeerd zijn

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25924
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor r2504 » 26 Jun 2017, 10:14

Als het fout loopt vanwege DNSSEC is dat evenzeer prima... de bedoeling is namelijk net dat het niet werkt.

Ik betwijfel ook dat de piraterij sites gebruik gaan maken van DNSSEC.

Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 787
Lid geworden op: 17 Sep 2012
Locatie: Brasschaat

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor petrol242 » 26 Jun 2017, 17:59

Het zal wel tijdelijk geweest zijn, rede tja trafiek etc. Hier is de site perfect bereikbaar.
Schermafdruk van 2017-06-26 18-54-46.jpg
Edpnet 85/20 vectoring met FritzBox 7360 (v1) met firmware 06.31
Voip uit: Megavoip binnenland en Voipcheap buitenland
Voip-in : Edpnet
FritzFon MT-F
Openmediavault, Nas4Free en Synology DS213
Good old Debian en Linux Mint
Visiosatschotel Vu+Duo met OpenPLi op Astra 19.2 23.5 en 28.2
Kabel TV Telenet

crackjack
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 25 Okt 2015

Re: Censureert Telenet ?

Berichtdoor crackjack » 27 Jun 2017, 05:45

https://www.whois.com/whois/raphaelfabre.com

Updated Date:2017-06-26

meneer heeft betaald :lol:


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast