Port forwarding telenet modem

BOUCQUET
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Mei 2017

Port forwarding telenet modem

Berichtdoor BOUCQUET » 23 Mei 2017, 17:22

Ik heb op mijn telenet modem poort 80 open staan. Van buitenaf kan ik er naar toe pingen maar als ik het ip adres in mijn webbrowser ingeef doet hij niks (normaal zou je dan een inlogpagina moeten zien). Ik heb naar telenet gebeld en zij konden mij niet helpen. Weet iemand hier een oplossing op.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25924
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor r2504 » 23 Mei 2017, 19:13

BOUCQUET schreef:maar als ik het ip adres in mijn webbrowser ingeef doet hij niks


Test je dat ook van buitenaf of louter van binnen ?

BOUCQUET
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Mei 2017

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor BOUCQUET » 23 Mei 2017, 20:44

Van binnen in het netwerk lukt het perfect daar krijg ik de pagina die moet verschijnen. Wanneer ik bv: op een ander netwerk dan thuis surf lukt het pingen ook perfect maar wil hij de pagina niet laden op mijn webbrowser.

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 442
Lid geworden op: 10 Jan 2014

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor blaatpraat » 23 Mei 2017, 21:02

Zit er toevallig nog een router tussen je telenet modem en je pc?

BOUCQUET
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Mei 2017

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor BOUCQUET » 23 Mei 2017, 22:12

Ja er zit nog een bbox 3 tussen die ik als AP gebruik. En ook nog een dlink ook als AP. Maar dat was vroeger geen probleem mijn server kon ik altijd benaderen en nu opeens werkt het niet meer om iets te port forwarden.

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 442
Lid geworden op: 10 Jan 2014

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor blaatpraat » 23 Mei 2017, 22:18

Als beide toestellen als AP gebruikt worden, kan dit inderdaad geen kwaad.
Je machine heeft nog steeds het IP-adres die ingesteld staat in Mijn Telenet?
Telenet modem al eens heropgestart?

In je lokaal netwerk werkt het alvast wel, dus firewall en dergelijke kunnen we uitsluiten me dunkt.
Je hebt toevallig niets anders veranderd aan je netwerk tov vroeger toen het wel werkte?

BOUCQUET
Starter
Starter
Berichten: 9
Lid geworden op: 20 Mei 2017

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor BOUCQUET » 23 Mei 2017, 22:24

Mijn modem heb ik wel over een week eens uitgetrokken omdat het internet traag was. Maar in de instellingen zelf wordt nooit iets veranderd alleen staan er apparaten onder port forwarding die ik er vroeger eens heb ingestopt. Maar die werkten dan altijd. Dus zijn alle instellingen dezelfde gebleven.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25924
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor r2504 » 24 Mei 2017, 07:28

blaatpraat schreef:In je lokaal netwerk werkt het alvast wel, dus firewall en dergelijke kunnen we uitsluiten me dunkt.


Nee, niet echt want Windows heeft aparte regels voor een lokaal en publiek netwerk.

Best dus even controleren of de firewall even volledig uitzetten.

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 442
Lid geworden op: 10 Jan 2014

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor blaatpraat » 24 Mei 2017, 12:22

r2504 schreef:
blaatpraat schreef:In je lokaal netwerk werkt het alvast wel, dus firewall en dergelijke kunnen we uitsluiten me dunkt.


Nee, niet echt want Windows heeft aparte regels voor een lokaal en publiek netwerk.

Best dus even controleren of de firewall even volledig uitzetten.

Windows ziet 1 netwerk: je LAN.
Aangezien je via NAT op het internet gaat, komt de request van buitenaf binnen op je windows-machine vanaf 192.168.0.1 (tenzij anders ingesteld in de modem).
Als het dus vanaf een ander toestel in je netwerk wel werkt, is de firewall dus goed ingesteld me dunkt.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 25924
Lid geworden op: 28 Okt 2003

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor r2504 » 24 Mei 2017, 13:01

Je hebt waarschijnlijk gelijk... tenzij Windows je default gateway zou aanzien als "public network" (al kan ik dat niet meteen vinden).

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5549
Lid geworden op: 28 Jan 2012

Re: Port forwarding telenet modem

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Mei 2017, 17:41

Als je connecteert, en hij detecteert een nieuw netwerk en jij definieert dat als "publiek", dan beschouwt hij dat als een publiek netwerk. Dat geldt iirc ook voor de bekabelde netwerken.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast