lengte lijn plots minder ?

ahrand
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 Sep 2011

lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor ahrand » 18 Nov 2016, 10:00

Ik test mijn verbinding op gezette tijden en kwam tot de volgende constatatie,
vroeger :

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30040 kbps        4048 kbps
Modem max:             40024 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        32861 kbps         6885 kbps Estimated!
Profile:               8d
Line length:           608 m Estimated!
Training margin:       13.1 dB
Attenuation:           16.5 dB


nu:

Code: Selecteer alles

**************************************
* VDSL2Tool 2.3 - http://hierzo.net/ *
**************************************
                        download          upload
Line:                  30064 kbps        4064 kbps
Modem max:             40944 kbps        n/a Estimated!
Calculated max:        33617 kbps         7043 kbps Estimated!
Profile:               8d
Line length:           200 m Estimated!
Training margin:       13.5 dB
Attenuation:           16.1 dB


De lijn lengte is plots sterk gedaald, van 600m tot 200m, dat is 2/3 eraf !
De rest blijft nochtans hetzelfde, hoe kan dit ?

Ik heb Scarlet Trio met nog een BBox2

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3417
Lid geworden op: 17 Nov 2009

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor raf1 » 18 Nov 2016, 10:30

De lijnlengte in VDSL2Tool is een theoretische berekening, gebaseerd op een aantal signaalwaarden.
Het Proximus-netwerk in je buurt zal wellicht geüpgraded zijn naar VDSL2 Vectoring waardoor die signaalwaarden gewijzigd zijn.

Kijk eens welke snelheden je kan krijgen via https://proximus.be/internetsnelheid
Met een Scarlet Trio abonnement wordt de snelheid wel gelimiteerd tot 50/4, maar dat is dan toch 20 Mbps hoger dan nu.

Met een VDSL2 Vectoring-modem zoals de Bbox3 of Fritz!Box kan je dan de hogere snelheden krijgen. Vraag aan je provider of ze gratis een nieuwe modem kunnen voorzien of schaf er zelf een aan.

ahrand
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 Sep 2011

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor ahrand » 18 Nov 2016, 10:51

Proximus zegt :
Max.: 53,9 Mbps download - 4,7 Mbps upload
Min.: 27,1 Mbps download - 1,7 Mbps upload
toen ik 2j geleden begon bij Scarlet was dat inderdaad maar 30/4 (de snelheid die ik ook kreeg en nog altijd heb)

Ik heb al eens naar Scarlet gebeld omdat ik (ook) niet tevreden ben van de WiFi van mijn Bbox2 (er zitten hier 3 tieners in huis en hun smartphones streamen gans de dag (youtube,switch tv,netflix,...) maar nee hoor : "zonder technische redenen kunnen wij u niet upgraden naar een Bbox3"

Hoe kan je die Bbox3 wel krijgen ?

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1058
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor Sinna » 18 Nov 2016, 11:17

Oeps... voeding laten vallen of gefrituurd :banana:
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 266
Lid geworden op: 18 Dec 2012

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor bitbite » 18 Nov 2016, 11:31

Als je voice hebt van scarlet: daarover klagen, bvb buitengaande gesprekken hoort de tegenpartij je alsof je onder water zit. Dan krijg je direct een b/obox3

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1994
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor cptKangaroo » 18 Nov 2016, 21:56

Euh, als ze dan vragen om met de Scarlet lijn te bellen, horen ze toch geen probleem?

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 437
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor JoskeVermeulen » 18 Nov 2016, 23:31

Een vriend had vorig jaar melding gemaakt dat de wifi regelmatig niet werkte en alle apparaten met momenten geen internettoegang kregen, technieker heeft de 2 gratis komen vervangen met een obox 3.
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

bvandensteen
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 Jun 2009

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor bvandensteen » 19 Nov 2016, 07:51

Gewoon melden dat de Bbox2 bij tijden zeer warm wordt en je twijfelt of dit wel veilig is...krijg je een bbox3 zonder problemen..

ahrand
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 Sep 2011

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor ahrand » 24 Nov 2016, 21:26

BBox3 hangt er.
Na klachten over een slechte telefoonverbinding kwamen ze (gratis) vervangen.

Ik ben eerlijk gezegd wat teleurgesteld over de snelheid,
had er meer van verwacht :

Bbox2:
23,7Mb/s up
3,68Mb/s down
24ms ping

Bbox 3:
27,51Mb/s up
3,84Mb/s down
11ms ping

Of gaat de DLM dit nog omhoogtrekken ?
Ik heb geen idee meer van sync-snelheden want het is een Technicolor OBoxV3 (geen tools voor ?)

Heb nog wel even over de technieker zijn schouder kunnen gluren en zag staan : Loop Attenuation 16,3dB
In welke zone zit ik dan ?
Wat kan ik nog verwachten van snelheid ?

ahrand
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 10 Sep 2011

Re: lengte lijn plots minder ?

Berichtdoor ahrand » 26 Nov 2016, 18:49

DLM lijkt al langs geweest,
plots nu (na 2 dagen):

Bbox 3:
45,97Mb/s up
3,87Mb/s down
11ms ping

Ik ben tevreden :-D
meer moet ik niet hebben


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast