Scarlet Box (Sagem)

jimrask
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 13 Feb 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor jimrask » 16 Jun 2010, 19:34

hopelijk is dat ding met beveiliging aan wat veiliger. Vandaag heeft m'n ouwe trouwe USR 9108 het begeven, waardoor ik noodgedwongen de wireless heb enabled op de Sagem. Alleen jammer aan dat ding is dat die in de kelder staat, en ik op het eerste verdiep, waardoor ik hier retetraag internet heb voort ogenblik. Op het gelijkvloers is het nog te doen, maar voor mij ist heel ambetant... (USR 9108 stond op het gelijkvloers, en dat ging veel vlotter en sneller op de verdieping)

jimrask
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 13 Feb 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor jimrask » 17 Jun 2010, 17:58

iemand een idee hoe dit komt:
Afbeelding

is sinds ik direct op de Sagem zit en niet meer via mijn kapotte USR 9108...

JohanArnout
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 Jun 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor JohanArnout » 22 Jun 2010, 09:58

is het een goed idee om het admin paswoord te wijzigen?

is er iemand die voip werkend heeft ?
ik heb de poort van de scarlet box naar 5070 gewijzigd
terwijl mijn 3starsnet.com account op 5060 staat in de C470IP

hopelijk kom ik er ooit eens uit

mvg

johan

JohanArnout
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 Jun 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor JohanArnout » 22 Jun 2010, 11:05

JohanArnout schreef:ik heb de poort van de scarlet box naar 5070 gewijzigd
terwijl mijn 3starsnet.com account op 5060 staat in de C470IP



Het werkt

zelfs al staat voip disabled
toch heeft de poort 5060 invloed op het voip account
de settings van 3starsnet staan wel standaard op 5060 maar de UITGESCHAKELDE voip op de sagem heb ik op 5070 gezet

nu nog experimenteren met linksys PAP2T en kijken hoe dit afloopt...

bedankt voor de to the point info!!!

johan

Jp
Member
Member
Berichten: 53
Lid geworden op: 09 Okt 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor Jp » 22 Jun 2010, 18:17

Ik zit men een klein probleempje, nl: Af en toe kan ik niet meer surfen, komt meermaals (random) voor per dag, maar het duurt meestal rond de 1-5min.
Het valt ook vaak weg als ik me juist heb aangemeld op msn.
Steam en Msn blijven echter wel functioneren, ik kan een game joinen en kan blijven chatten.
Soms geraak ik ook op google en kan ik zoeken, maar kan ik wel geen andere sites bezoeken die ik via google heb gevonden.

Ligt dit soms aan instellingen van de scarlet box?

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1380
Lid geworden op: 26 Okt 2005

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor redman » 23 Jun 2010, 22:58

Ik heb hier een beetje zitten te zoeken op userbase maar heeft iemand de pagina met qos instellingen al gevonden?
AfbeeldingAfbeelding

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 543
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MichelJ » 25 Jun 2010, 11:40

Onlangs vdsl via edpnet, maar de modem is zo'n sagem, dus hier maar de reactie geplaatst.

Gisterenochtend gemerkt dat ik niet meer kon surfen, uiteindelijk modem op af en opgezet en was alles in orde. Nu een dag later hetzelfde probleem.

Detail : de lopende torrents bleven draaien, en mirc bleef zijn connectie houden met de irc servers.

Packet verlies, hoge ping waardes of zelfs timeouts, ...

Ga nu eens een dagje die torrent aflaten, maar zou wel sneu zijn dat de modem daar op vast loopt ( een gedeelte dan toch )

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 537
Lid geworden op: 04 Sep 2008

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor tomw » 25 Jun 2010, 11:50

MichelJ schreef:Onlangs vdsl via edpnet, maar de modem is zo'n sagem, dus hier maar de reactie geplaatst.

Gisterenochtend gemerkt dat ik niet meer kon surfen, uiteindelijk modem op af en opgezet en was alles in orde. Nu een dag later hetzelfde probleem.

Detail : de lopende torrents bleven draaien, en mirc bleef zijn connectie houden met de irc servers.

Packet verlies, hoge ping waardes of zelfs timeouts, ...

Ga nu eens een dagje die torrent aflaten, maar zou wel sneu zijn dat de modem daar op vast loopt ( een gedeelte dan toch )


Waarschijnlijk openen die torrents teveel connecties waardoor er geen meer kunnen bijkomen. Waarschijnlijk gaat je probleem opgelost zijn zonder torrents.

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 543
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MichelJ » 25 Jun 2010, 23:43

50 connecties maximaal, is toch niet zo overdreven denk ik

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 543
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MichelJ » 28 Jun 2010, 09:03

Nu krijg ik maar een lan verbinding van 10Mbps ipv 100Mbps :bang:

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1994
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor cptKangaroo » 28 Jun 2010, 13:46

MichelJ schreef:Nu krijg ik maar een lan verbinding van 10Mbps ipv 100Mbps :bang:

ControlPanel>System>Hardware>DeviceManager (of druk op Windowstoets + Pause/break toets)

Zoek in de drivers lijst van DeviceManager naar die van je netwerk adapter. Erop rechtsklikken voor de 'Properties/Eigenschappen' en waarschijnlijk kan je in de netwerkdriver een optie vinden die "Full duplex 100Mbit" geforceerd instelt (of gigabit) in plaats van de automatische snelheidsbepaling.

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1380
Lid geworden op: 26 Okt 2005

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor redman » 28 Jun 2010, 17:08

redman schreef:Ik heb hier een beetje zitten te zoeken op userbase maar heeft iemand de pagina met qos instellingen al gevonden?

Iemand enig idee?
AfbeeldingAfbeelding

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 543
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MichelJ » 29 Jun 2010, 07:37

cptKangaroo schreef:
MichelJ schreef:Nu krijg ik maar een lan verbinding van 10Mbps ipv 100Mbps :bang:

ControlPanel>System>Hardware>DeviceManager (of druk op Windowstoets + Pause/break toets)

Zoek in de drivers lijst van DeviceManager naar die van je netwerk adapter. Erop rechtsklikken voor de 'Properties/Eigenschappen' en waarschijnlijk kan je in de netwerkdriver een optie vinden die "Full duplex 100Mbit" geforceerd instelt (of gigabit) in plaats van de automatische snelheidsbepaling.


Juist gedaan, verbinding verbroken en herstelde zich op 10 MBps :/

Heb dan eens gezien naar de optie daaronder Snelheid verbinding afsluiten & WOL : daar stond 10Mbps eerst, ingeschakeld op 100Mbps eerst. Dat blijkt het hem te doen. Mercikes voor de hulp.

MichelJ
Premium Member
Premium Member
Berichten: 543
Lid geworden op: 10 Mar 2010
Locatie: Kapellen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MichelJ » 29 Jun 2010, 14:16

Maar waarom nu problemen met de torrents, en de oude linksys op adsl2 nooit geen problemen?

Gebruikersavatar
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1380
Lid geworden op: 26 Okt 2005

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor redman » 29 Jun 2010, 14:24

MichelJ schreef:Maar waarom nu problemen met de torrents, en de oude linksys op adsl2 nooit geen problemen?

Lees dit eens:
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=44&t=26450
AfbeeldingAfbeelding

cod2k
Plus Member
Plus Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 05 Jun 2007

script : renew IP

Berichtdoor cod2k » 30 Jun 2010, 19:07

ik vond geen mogelijkheid om via een script de ppp0 te disc/re connecten.
via telnet een ifconfig ppp0 down of zo wordt niet ondersteund.
je kan wel simpelweg rebooten=nieuw ip maar dat is nogal lomp...

via een "script recorder" op de http interface lukte evenmin ,
waarschijnlijk omwille van die 'random' cache pagina's die je verkrijgt...

iemand suggesties ?

cod2k
Plus Member
Plus Member
Berichten: 114
Lid geworden op: 05 Jun 2007

IP renewal script

Berichtdoor cod2k » 04 Jul 2010, 12:52

het is mij gelukt om via telnet een ip renewal script te maken.
het enige dat je via ifconfig kan opgeven is een statisch ip voor je ppp0.
zodra je die wijzigt disconnecteert je modem en krijg je een nieuw IP.
dit allemaal in slechts enkele seconden.

een gewone telnet is niet geschikt voor scripting dus gebruik je best het telnet Script tool
(http://support.moonpoint.com/downloads/ ... /tst10.php).

tst10 /r:script.txt /m

wil je fouten opsporen kan je een "/o:log.txt" (=log output) toevoegen of ook de "/m" (=run minimize) weglaten.
de clou is dat je tweemaal een ifconfig moet draaien opdat je static verandert, vandaar die dubbele lijn.

script.txt: 1e lijn is IP adres router, verder ook nog optioneel paswoord te wijzigen .
=====================================
10.0.1.1
WAIT ":"
SEND "admin\m"
WAIT ":"
SEND "OLOVDSL2\m"
WAIT "$"
SEND "ifconfig ppp0 81.11.1.1\m"
WAIT "Returned"
SEND "ifconfig ppp0 81.11.1.2\m"
======================================

MatrixTom
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 Jul 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor MatrixTom » 14 Jul 2010, 03:31

Ik heb ook de Sagem [email protected] 3464 van Scarlet geplaatst gekregen. Omdat ik er echter helemaal niet mee akkoord was nu enkel met WPA te kunnen beveiligen (en niet meer WPA2), ging ik meteen op zoek naar een passende firmware-update. Vrij snel kwam ik op deze site (http://cpe.mirrors.skynet.be): waar blijkbaar àlle van hun ROM's te vinden zijn.

Mijn oorspronkelijke was 6OS101-6OS001 (down 25008 kbps en up 3104 kbps). Eerste update was 6OS101-60I01U (down 9056 kbps en up 544 kbps), met deze laatste versie had ik wél WPA2. Met die update kreeg ik ook de Belgacomlogo's in de setup en in titelbalk, vdsl-versie nog altijd 2007. De grote duik naar beneden qua snelheid was toch wel vrij verontrustend en toevallig, waardoor ik de recentste ROM op de vernoemde site probeerde. Dit was de 6OS105-6OS005 (down en upstream weer zoals eerst, geen Belgacomlogo's, vdsl-versie 2009, maar geen WPA2 meer!)

Ook de 6OS101-6OS001 is op die firmwaresite van Skynet te vinden, ik merk echter dat ik dan na up met "BGCVDSL2" als admin moet inloggen, dus dit is niet de "oorspronkelijke" ROM.

Dus, ik wil graag een meest up to date ScarletROM, vdsl 2009 en WPA2 :) Welke ROM moet ik op de site hebben? Ik zie er niet echt een systeempje qua lettering in. Biedt Scarlet toch ergens ergens hun firmwares aan?

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 Mei 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor dean3009 » 14 Jul 2010, 21:46

@MatrixTom, hoe heb je die firmwares geinstalleerd?

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3821
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de [email protected]

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor silencer » 14 Jul 2010, 22:08

dean3009 schreef:@MatrixTom, hoe heb je die firmwares geinstalleerd?

Admin Settings - Backup & Update - Get Firmware from your PC and Update

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 Mei 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor dean3009 » 14 Jul 2010, 22:25

Ah, bedankt :) Was die admin settings even vergeten. Kun je op één of andere manier je huidige firmware dumpen (downloaden) voor de zekerheid?

Gebruikersavatar
quistnix
Erelid
Erelid
Berichten: 1646
Lid geworden op: 08 Mar 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor quistnix » 15 Jul 2010, 14:26

MatrixTom schreef:Vrij snel kwam ik op deze site (http://cpe.mirrors.skynet.be): waar blijkbaar àlle van hun ROM's te vinden zijn

Nice, weer iets bijgeleerd :-D

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3154
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor Trojan » 15 Jul 2010, 15:15

quistnix schreef:
MatrixTom schreef:Vrij snel kwam ik op deze site (http://cpe.mirrors.skynet.be): waar blijkbaar àlle van hun ROM's te vinden zijn

Nice, weer iets bijgeleerd :-D

Download de one touch cd, daar staan die ook allemaal in.

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor Petervanakelyen » 17 Jul 2010, 19:44

Verdorie! Die site is goud waard. Echt superhandig. :-) Blijkbaar zit ik zelf (BBox1 op Dommel Cityconnect) ook nog op 0.89.35. Waarom kunnen ze daar niet gewoon naar linken wanneer je op Belgacom Selfcare naar firmware-updates zoekt?

Trojan schreef:Download de one touch cd, daar staan die ook allemaal in.

Linkje? Ik kan zo snel niets vinden op google over een "one touch cd" die iets met belgacom te maken heeft.

Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3154
Lid geworden op: 13 Aug 2009
Locatie: Kontich

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor Trojan » 18 Jul 2010, 07:19

Interne tool van belgacom. Twas dan ook tegen quistnix. Sorry voor de verwarring.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 537
Lid geworden op: 04 Sep 2008

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor tomw » 19 Jul 2010, 11:53

Hier ook eens geprobeerd om een nieuwere versie op onze BBOX2 te zetten maar ik krijg steeds "Invalid firmware selected".
Lukt dit enkel voor de Sagem?

Gebruikersavatar
quistnix
Erelid
Erelid
Berichten: 1646
Lid geworden op: 08 Mar 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor quistnix » 19 Jul 2010, 12:03

tomw schreef:Hier ook eens geprobeerd om een nieuwere versie op onze BBOX2 te zetten maar ik krijg steeds "Invalid firmware selected".
Lukt dit enkel voor de Sagem?

Ja, is enkel voor de SAGEM/BBOX-2 bedoeld.

Gebruikersavatar
tomw
Premium Member
Premium Member
Berichten: 537
Lid geworden op: 04 Sep 2008

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor tomw » 19 Jul 2010, 12:05

quistnix schreef:
tomw schreef:Hier ook eens geprobeerd om een nieuwere versie op onze BBOX2 te zetten maar ik krijg steeds "Invalid firmware selected".
Lukt dit enkel voor de Sagem?

Ja, is enkel voor de SAGEM/BBOX-2 bedoeld.


Ja maar ik heb het dus geprobeerd op een BBOX2 :?

ToMiKoN
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 31 Okt 2002
Locatie: Sint-Michiels, Brugge

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor ToMiKoN » 03 Aug 2010, 12:27

Dit staat te lezen op de Scarlet supportpagina:
Tijdens de week van 2 tot 8 augustus wordt er een software-upgrade van onze Scarlet Boxen uitgevoerd. Gelieve uw Scarlet Box gedurende deze periode niet uit te schakelen! De upgradeprocedure zal 's nachts gebeuren en neemt een 10-tal minuten in beslag. Gedurende de upgrade bent u niet in de mogelijkheid om te bellen, te surfen of digitale TV te kijken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Afwachten dus welke firmware we krijgen. :???:
Mobiel: iPhone 6+ 64Gb + Proximus werk abonnement met 4G
Tablet: iPad 2 32 Gb + MV
Home: Telenet Whoppa: Internet 200 + Freephone Europe + Digitale TV

JorisFRST
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 15 Jan 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor JorisFRST » 03 Aug 2010, 16:02

MichelJ schreef:
cptKangaroo schreef:
MichelJ schreef:Nu krijg ik maar een lan verbinding van 10Mbps ipv 100Mbps :bang:

ControlPanel>System>Hardware>DeviceManager (of druk op Windowstoets + Pause/break toets)

Zoek in de drivers lijst van DeviceManager naar die van je netwerk adapter. Erop rechtsklikken voor de 'Properties/Eigenschappen' en waarschijnlijk kan je in de netwerkdriver een optie vinden die "Full duplex 100Mbit" geforceerd instelt (of gigabit) in plaats van de automatische snelheidsbepaling.


Juist gedaan, verbinding verbroken en herstelde zich op 10 MBps :/

Heb dan eens gezien naar de optie daaronder Snelheid verbinding afsluiten & WOL : daar stond 10Mbps eerst, ingeschakeld op 100Mbps eerst. Dat blijkt het hem te doen. Mercikes voor de hulp.



Duplex setting niet forceren ! Anders gaat de andere kant (sagem box) in half duplex gaan. Duplex moet aan beide kanten fixed full staan of aan beide kant auto, nooit gemixed.

Snelheid mag geforceerd worden, zolang de duplex auto blijft gaat de andere kant negotieren.

ToMiKoN
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 31 Okt 2002
Locatie: Sint-Michiels, Brugge

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor ToMiKoN » 05 Aug 2010, 15:41

ToMiKoN schreef:Dit staat te lezen op de Scarlet supportpagina:
Tijdens de week van 2 tot 8 augustus wordt er een software-upgrade van onze Scarlet Boxen uitgevoerd. Gelieve uw Scarlet Box gedurende deze periode niet uit te schakelen! De upgradeprocedure zal 's nachts gebeuren en neemt een 10-tal minuten in beslag. Gedurende de upgrade bent u niet in de mogelijkheid om te bellen, te surfen of digitale TV te kijken. Wij danken u alvast voor uw begrip.

Afwachten dus welke firmware we krijgen. :???:


Heeft iemand al deze update gekregen op zijn modem?
Wat is er veranderd en wat zijn de firmware versies?
Mobiel: iPhone 6+ 64Gb + Proximus werk abonnement met 4G
Tablet: iPad 2 32 Gb + MV
Home: Telenet Whoppa: Internet 200 + Freephone Europe + Digitale TV

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1994
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor cptKangaroo » 05 Aug 2010, 18:11

Bij mij is er vandaag blijkbaar een update gebeurd:

-- vroeger:
VDSL Version Firmware-VTU-R:1.0.7r57bIK105012 Time Dec 27 2007, 18:50:21
-- nu:
VDSL Version Firmware-VTU-R:5.5.1.2IK105012 Time Oct 1 2009, 14:04:47

Maar verder merk ik geen enkel verschil - snelheden en sync zijn onveranderd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12731
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor philippe_d » 05 Aug 2010, 18:13

cptKangaroo schreef:VDSL Version Firmware-VTU-R:5.5.1.2IK105012 Time Oct 1 2009, 14:04:47
Maar verder merk ik geen enkel verschil - snelheden en sync zijn onveranderd.

klaar voor het 30 Mbps profiel ...
Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

ToMiKoN
Pro Member
Pro Member
Berichten: 243
Lid geworden op: 31 Okt 2002
Locatie: Sint-Michiels, Brugge

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor ToMiKoN » 06 Aug 2010, 11:20

cptKangaroo schreef:Bij mij is er vandaag blijkbaar een update gebeurd:

-- vroeger:
VDSL Version Firmware-VTU-R:1.0.7r57bIK105012 Time Dec 27 2007, 18:50:21
-- nu:
VDSL Version Firmware-VTU-R:5.5.1.2IK105012 Time Oct 1 2009, 14:04:47

Maar verder merk ik geen enkel verschil - snelheden en sync zijn onveranderd.

Vannacht is mijn update gebeurd, maar ik merk ook geen verschil.
Mobiel: iPhone 6+ 64Gb + Proximus werk abonnement met 4G
Tablet: iPad 2 32 Gb + MV
Home: Telenet Whoppa: Internet 200 + Freephone Europe + Digitale TV

UserBase
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 Aug 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor UserBase » 07 Aug 2010, 08:12

hallo,
ben nieuw in dit forum en heb vastgesteld dat ik ook een nieuwe firmware gekregen heb. In de setting "Advanced settings - LAN servers" zijn er 5 nieuwe entries geplaats. alle 5 "Teredo". welke reden heeft dit? in de vorige firmware was dit leeg.
en in "Advanced Settings - System" werd er onder "Users" een Administrator bijgevoegd.

dank u

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 731
Lid geworden op: 07 Mei 2007

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor dean3009 » 07 Aug 2010, 21:20

Bij mij is er blijkbaar ook een update gebeurt. Had dit nog niet door.
Nu:
6OS105-6OS005
Firmware-VTU-R:5.5.1.2IK105012 Time Oct 1 2009, 14:04:47

Edit:
Ons probleem met World of Warcraft blijkt ook opgelost te zijn :) Voorheen kwamen we niet verder dan "Receiving character list" als er LAN servers waren ingesteld, nu wel :)

Gebruikersavatar
poohbeer
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 23 Mei 2005

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor poohbeer » 08 Aug 2010, 20:12

Mijn games "zeggen" dat mijn sagem vdsl router (dommel) geen upnp doet.
Ik zie bij "lan servers" ook geen overvloed aan servers staan. Geen enkele zelfs.

Met die javascript:mimic_button('navigator: 900..') krijg ik ook totaal niks te zien. Dit zou ene upnp config csreen moeten zijn volgens de startpost.
javascript:mimic_button('navigator: 9036..') geeft wél de NTP server config weer trouwens dus ik lijk het wel correct in te geven.

Ik gebruik win7 en heb network discovery aan staan.

Iemand een idee wat er mis loopt?

timmeyh
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 Aug 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor timmeyh » 10 Aug 2010, 10:52

poohbeer schreef:Mijn games "zeggen" dat mijn sagem vdsl router (dommel) geen upnp doet.
Ik zie bij "lan servers" ook geen overvloed aan servers staan. Geen enkele zelfs.

Met die javascript:mimic_button('navigator: 900..') krijg ik ook totaal niks te zien. Dit zou ene upnp config csreen moeten zijn volgens de startpost.
javascript:mimic_button('navigator: 9036..') geeft wél de NTP server config weer trouwens dus ik lijk het wel correct in te geven.

Ik gebruik win7 en heb network discovery aan staan.

Iemand een idee wat er mis loopt?


voeg manueel de poorten toe die je games gebruiken bij de "lan servers". Lijkt mij het makkelijkste.

Even iets anders: Weet er iemand soms hoe ik mijn externe HDD van buiten mijn lan kan accesen? Ik heb lighttpd al op MODUS 2 gezet (dus dat ik ook verbinding over WAN kan maken) maar hij doet het niet... Ik kan nu slechts enkel van binnen mijn lan eraan..

koendc
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 Sep 2010

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor koendc » 02 Sep 2010, 12:34

Hallo,

ik heb sinds kort ook de scarlet box en via dit forum heb ik gelezen dat ook de USB-poort kan gebruikt worden. Via de methodes die hierboven staan ben ik in de mogelijkheid de bestanden op de usb-stick te lezen, dit via volgend adres: http://192.168.1.1:55555/ . Dit adres heb ik dan toegevoegd in windows als netwerklocatie. Maar hoe kan ik nu een bestand naar die USB-stick schrijven (dus terwijl die in de router is ingestoken). Als ik dat probeer krijg ik altijd de boodschap 'reageert niet' van Windows Verkenner.

Bedankt voor de reacties van hoe dit toch mogelijk te maken is!

Mvg,
Koen


PS: zou je er ook een USB-printer kunnen op laten werken?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4183
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1

Re: Scarlet Box (Sagem)

Berichtdoor honda4life » 02 Sep 2010, 12:59

Windows 7?
Ik heb ook een NAS, en om een of andere reden crasht Windows 7 er op (nieuwere versie voor bestanden te delen)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast