Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1596
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor Petervanakelyen » 19 Jun 2014, 13:54

Vaako69, kan jij de eerste 3 octectten van het MAC-adres van je TG789Bvn eens doorsturen?

gdaivier
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 14 Mar 2012
Locatie: oostende

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor gdaivier » 21 Jun 2014, 09:35

Afbeelding
hier zijn de tetten van de O-box, ze zijn zeer toegankelijk :banana:

ub_removed15410
Dummy
Dummy
Berichten: 111
Lid geworden op: 30 Mar 2010

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor ub_removed15410 » 03 Aug 2014, 02:52

er waren wel degelijk 3 octetten gevraagd

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 308
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Contact:

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor GuntherDW » 06 Apr 2015, 04:38

De kans dat dit nog snel een reactie gaat krijgen is geloof ik vrij miniem, maar je kan altijd eens proberen :p.
Als je nog toegang hebt, zou je eens kunnen proberen een volledige dump van de flash (of mounted filesystems) te packagen en online te gooien?

Ik zou wel eens geinteresseerd zijn in zo'n dump, maar heb zelf de tools/kennis niet bijdehand. Als de web interface "potdicht" lijkt te zijn, zou het misschien gewoon makkelijker zijn om van binnenuit te kijken wat de algoritmes zijn.

Alleen gaat het misschien licentiegewijs niet zo goed zijn als we die "public" gooien?

TheUltimateUntd
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 Okt 2016

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor TheUltimateUntd » 02 Nov 2016, 08:27

Graag een paar fotos van de connectie naar de seriele en/of jtag interface. RX, TX, GND.

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor Vaako69 » 03 Nov 2016, 02:52

Petervanakelyen schreef:Vaako69, kan jij de eerste 3 octectten van het MAC-adres van je TG789Bvn eens doorsturen?


Ooops,
Ik heb deze post van Peter nooit gezien tot nu :roll: SORRY !!!!

Door een bliksem inslag was mijn modem en nog wat andere hardware defect.
Ik kon je toen zo wie zo niet helpen daar jou vraag op dat tijdstip de modem reeds op het containerpark lag.

Kan iemand anders deze 3 eerste octets van het MAC adres doormailen aan "Petervanakelyen"
Bijlagen
MAC-address-octets.JPG
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor Vaako69 » 03 Nov 2016, 17:57

Heb daarnet een poort scan gedaan van 1 tot 65535 op een B-Box 3 geen O-Box 3
Ik neem aan dat de B-Box 3 en O-Box 3 identiek zijn !?

Dit is wat er open is:
53 Domain Name System (DNS)
80 Hypertext Transfer Protocol (HTTP)
139 NetBIOS Datagram Service
443 HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS)
1723 Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
8000 ????

Voor wat gebruiken ze die poort 8000 ?

Mijn modem heeft IP 192.168.2.1 en IP 192.168.2.62 heeft een poort 49152 open staan waarvan ik niet weet waarvoor dit dient.

Iemand een idee?
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor Vaako69 » 09 Nov 2016, 03:36

Petervanakelyen schreef:Vaako69, kan jij de eerste 3 octectten van het MAC-adres van je TG789Bvn eens doorsturen?


Voor wat het waard mag zijn !? hier is het ganse MAC nummer van de oude O-Box3 die ik nog van een oude foto kon aflezen:
A4B1E9AEFF12
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 343
Lid geworden op: 13 Mei 2006

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor joriz » 30 Dec 2016, 01:38

Vandaag schroefde ik uit nieuwsgierigheid een O-box 3v open om eens te zien welke onderdelen er gebruikt worden. Het gaat om het model met wifi AC (TG789Bvn?).

Het viel me op dat er aan de onderkant van de printplaat een connector aanwezig is. De connector is te bereiken via 3 gaatjes in de behuizing terwijl er 4 pinnen op de printplaat aanwezig zijn.
Ik kan zo niet direct vinden wat de functie van deze connector is... Het moet toch enig nut hebben aangezien ze bereikbaar zijn via de behuizing. Iemand een idee?

1.JPG


2.JPG
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/20Mbit / Fritzbox 7490

Vaako69
Plus Member
Plus Member
Berichten: 159
Lid geworden op: 30 Dec 2005
Locatie: Limburg

Re: Hoe O-Box 3 (TG789Bvn) via serial console ?

Berichtdoor Vaako69 » 30 Dec 2016, 02:33

Zou het zo direct niet weten maar al die eilandjes rond de connector geven "Test Point" aan.
Greetings, Vaako

edpnet 100/20 Lijnprofiel met Max efficiëntie 90.40Mbps Down / 18.50Mbps Up http://www.speedtest.net/my-result/6098729389
TV Vlaanderen | Dreambox DM500HD + USB-Mod | firmware OpenPLi v4.0 + FlashExpander | WaveFrontier T90 v2


Terug naar “EDPnet (LaTribu)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast