Mobile Coverage Extender: GSM- en 3G-bereik uitbreiden

kal_el
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 Nov 2007

Proximus signal booster

Berichtdoor kal_el » 28 Dec 2015, 14:49

Heeft iemand ervaring met deze signal booster?

en zou deze te gebruiken zijn zonder hun Proximus internet (ze willen dat je de signal booster op de bbox aansluit).
heb namelijk enorm slecht bereik waar ik woon (geen binnenshuis, 2 bolletjes buitenshuis).
Ben dus op zoek naar een signal booster, maar ken daar niets van vandaar...

Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2870
Lid geworden op: 10 Mar 2010

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor Splitter » 28 Dec 2015, 15:58

de gsm versterker van hun?

die werkt enkel met proximus internet afaik
ooit zal hier iets nuttigs staan

Gebruikersavatar
bitbite
Pro Member
Pro Member
Berichten: 266
Lid geworden op: 18 Dec 2012

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor bitbite » 28 Dec 2015, 18:38

Yups, enkel in combinatie met hun internet en hun bbox, heb ik ergens op hun site gelezen.

Wellicht grotendeels omwille van de marktstrategie, maar misschien dat er regelgeving-gewijs toch ook iets voor te zeggen is: 1 partij blijft verantwoordelijk voor wat ze op die frequenties uitzenden, het kan altijd up to date gehouden worden en -denk ik- je repeater blijft wettelijk gezien hun eigendom.

Heeft er trouwens iemand ervaring met die chinese repeaters/boosters/microcellen?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5549
Lid geworden op: 28 Jan 2012

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor ITnetadmin » 28 Dec 2015, 19:44

Is ook regelgeving: gsm frequenties zijn licensed, en jij hebt geen license om daarop uit te zenden. Dat materiaal moet dus van hen komen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

fvhbrugge
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1162
Lid geworden op: 23 Nov 2008

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor fvhbrugge » 28 Dec 2015, 20:53

kal_el schreef:Heeft iemand ervaring met deze signal booster?
en zou deze te gebruiken zijn zonder hun Proximus internet (ze willen dat je de signal booster op de bbox aansluit).
.

Je hebt het een beetje verkeerd voor, Proximus biedt geen signal booster aan. Ze bieden een extreem laag vermogen binnenhuisantenne aan.
Deze antenne maakt via internet verbinding met de Proximus-servers. Daarvoor moet er een vaste internetlijn in het gebouw aanwezig zijn.

Hoewel de antennes van Vodafone in andere landen wél op verschillende internet aanbieders werkzaam zijn, heeft Proximus uit strategische overwegingen, mensen verplicht om een DSL-abonnement te nemen. Hierdoor kunnen ze weer meer packs verkopen.
Afbeelding

kal_el
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 Nov 2007

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor kal_el » 29 Dec 2015, 21:50

vraag me dan af of het mogelijk zou werken met Telenet.
Heel vervelend dat ze dat niet beschikbaar maken voor anderen.

Eigenlijk heel vervelend dat zo'n toestellen nodig zijn in België in 2015..
Het is nu niet dat ik in niemandsland woon & Aalter (woonplaats) is nu ook zo klein niet denk ik dan...

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 12731
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem

Re: Proximus signal booster

Berichtdoor philippe_d » 29 Dec 2015, 21:55

* Deze discussie hoort thuis bij "Telefonie" en niet bij "Internet providers"
* Hierover lopen al 2 topics ("Femtocell" en "Mobile Coverage Extender")

[Edit] berichten samengevoegd in bestaande topic
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Mathy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 842
Lid geworden op: 17 Feb 2010
Contact:

Re: Mobile Coverage Extender: GSM- en 3G-bereik uitbreiden

Berichtdoor Mathy » 15 Jan 2016, 10:34

Ik heb mij een paar weken terug ook zo een mobile coverage extender gehaald omdat ik sinds kort freelance, ontvangst bij mijn thuis abominabel slecht is en sommige klanten het niet appreciëren als ze mij niet kunnen bereiken in geval van "nood" :D

Werkt perfect, ik heb hier in huis 3 devices die er op connecteren.
Skynet Generation Internet

http://mathy.vanvoorden.be

IMW
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 Feb 2012

Re: Mobile Coverage Extender: GSM- en 3G-bereik uitbreiden

Berichtdoor IMW » 01 Jun 2017, 13:21

Is er al vooruitgang geboekt mbt het gebruiken van een MCE aangesloten op een Fritzbox?
Ik heb namelijk sinds een paar weken een MCE die gewoon stof vergaart, omdat hij blijft hangen tijdens het initialiseren.
Ik zou hem toch graag gebruiken, het lijkt mij toch technisch gezien normaal mogelijk.

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3695
Lid geworden op: 05 Jun 2011

Re: Mobile Coverage Extender: GSM- en 3G-bereik uitbreiden

Berichtdoor jackho » 01 Jun 2017, 13:34

Proximus medewerkers beweren in ieder geval dat de MCE enkel en alleen kan werken op een B-box3!
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast